19 Eki 2008

RENKLİ PATATES TOPLARI


malzemeler:
8-9 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
3 adet havuç, rendelenmiş
küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
kırmızı biber

hazırlanması:
patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. ezme aleti ile hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. en son tuzunu ekleyip karıştırın.
ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sarı civcivim iyi geceler patateslerin renkleri harika görüntü mükemmel ellerine sağlık ben bir ara çörek otunada bulamıştım renk olsun diye gerçekten ellerine sağlık güzel bir haftaya başlaman dileğiyle iyi uykular sevgiler... şu harf doğrulamayıda kaldırsan diyorum bazı harfler yazılmıyor birkaç kez tekrarlıyorum...

Adsız dedi ki...

ok. I found an information here that i want to look for.