16 Eki 2008

ZEBRA KEK



Malzemeler:

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 şişe maden suyu

yarım su bardağı sıvıyağ

3,5 su bardağı un

1 paket vanilya ve kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao.

Yapılışı:Kakao hariç bildiğiniz şekilde kek hamurunu oluşturalım. Hamuru ikiye bölelim.Yarısına kakao ekleyip çırpalım. Yağlayıp, unladığımız tepsinin tam ortasına önce kakaolu hamurdan bir kepçe dökelim.Sonra sade hamurdan bir kepçe alıp kakaolu hamurun tam üstüne dökelim.Kek hamuru bitinceye kadar bu işlemi devam ettirelim.Tepsiyi hiç sarsmayalım,kendisi yayılıyor.Kek hamurlarını dökerken kepçenin altından akan karışımın diğerine dökülmesini önlemek için altına bir peçete tutabilirsiniz.Bu sayede de çok düzgün hareli bir kekiniz olur.Ve bu hoş görünümlü,leziz keki 175 dereceli fırında pişirip ,afiyetle sevdiklerimizle paylaşalım...

Hiç yorum yok: