16 Eki 2008

BALIK KURABİYE


Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
2 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (akı hamurun içine, sarısı üzerine sürmek için)
5,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerini süslemek için susam ve çörek otu

Un, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Oda sıcaklığındaki margarini küçük parçalara ayırarak ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edin.
Sıvıyağ, yumurta akı ve suyu da ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. 20 dakika buzdolabında bekletin.
Hamuru merdaneyle çok inceltmeden açıp kurabiye kalıplarıyla kesin ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serpin.

Fırında üzeri be altı kızarana kadar 25 - 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: