28 Ağu 2008

RAMAZANLARIN VAZGEÇİLMEZİ GÜLLAÇ


için Malzemeler :
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750 gr toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Nar taneleri
Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı


Güllaç yemeğinin Hazirlanişi :
1. Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.2. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.Not: Güllaç ince olsun isterseniz, daha geniş bir tepsi kullanın. Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır
NOT: oktay usta tariflerinden:-)) rahatlıkla yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: