28 Ağu 2008

ISPANAKLI YAŞ PASTA DİYETTEKİLER YİEBİLİR ÇÜNKÜ YEŞİL:-)))))



Malzemeler
- 3 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
- 250 gr ıspanak
Krema için
- 7 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- ayrıca 1 bardak süt ve 2 kaşık şeker


Ispanağın yeşil yaprakları ayıklanarak 1 su bardağı suda haşlanır ve püre haline getirilir.


Kek için yumurta ve şekerler köpük haline gelinceye kadar çırpılır,


sırasıyla yağ , ıspanak püresi eklenir tekrar çırpılır.


Un ,vanilya, kabartma tozu eklenerek tekrar fazla olmayacak şekilde çırpılır.


Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökülerek 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir. Ilımaya bırakılır.


Krema için un, şeker ve süt ve yumurta sarısı karıştırılarak pişirilir. En son limon kabuğu rendesi eklenir.


Kekin kenarı ince bir şerit halinde kesilerek rondoda un haline getirilir.


Kek 2 ye ayrılır. 1 bardak ılık sütte 2 kaşık şeker eritilerek yarısı ile kek ıslatılır.

Kremanın yarısı kekin üzerine yayılır.


2. kat sütle ıslatılarak diğerinin üzerine konulur ve kalan krema ile üzeri iyice kapatılır.

Rondoda çekilen kek parçaları pastanın üzerine serpilir. Kenarları da damla çikolata ile süslenir

Hiç yorum yok: