28 Ağu 2008

PROFİTEROL

MALZEMELER:
(pötüşör hamuru) 1 su bardağı ılık su
100 gr margarin
8 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağından biraz fazla un

Krema:
2 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı un
1 kilo süt

Sos:
200 gr bitter çikolata
200 gr sütlü çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 kilo süt

Yapılışı:
1 su bardağı ılık su ile 100 gr margarin kaynatılır.Üzerine un ve tozşeker konulup karıştırılır, kıvama gelene dek. Soğuyan hamura yumurtalar yavaş yavaş konulup mikser veya kaşık yardımıyla çırpılır. İstenile kıvama gelince hamur torbasına konulur tepsiye sıkılır.130 derecede pişirilir.Bu arada krema hazırlanır.tencereye un, şeker süt konulup pişirmeye buırakılır. soğuyan krema, fırında pişip soğuyan profiterol hamurlarının içine sıkılır.Sos için de bütün malzemeler tencereye konulup kaynatılır. profitertollerin üzerine sıcakken dökülür .Afiyet olsun:))))

:((((((( resim çekmediğim için profiterol resmi http://hünerlibayanlar.blogcu.com/ adresinden alınmıştır

Hiç yorum yok: