30 Tem 2008

TRAMİSU


İçindekiler

3 yemek kaşığı
3 yemek kaşığı
1 adet
2 su bardağı
1 paket (200gr)
2 tatlı kaşığı
1 fincan sıcak

Hazırlanışı
1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.)
Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır.
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur.
Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.
Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir
NOT: Resim ve tarif http://www.devletşah.com/ dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: